jueves, 26 de marzo de 2015

Un poc d'història i recepta de gent del poble d'Elx-



En els primers anys huitanta, a Elx, tenien lloc uns sopars distesos, divertits i plens de
bones viandes de la terra que es deien els "Sopars d'en Baena" (recordeu la dita popular tan nostra "Amb la panxa plena, que treballe Baena", doncs això). En aquells sopars, que jo no he conegut, per a ser-vos sincer, però n'he sentit a parlar, es reunien moltes de les persones que més activament defensaven la nostra llengua i la nostra cultura a Elx i, entre vinets i platets, arreglaven el món... Bé, això d'arreglar el món mentre mengem tampoc ha canviat molt, per sort! En els sopars es convidava alguna persona a fer un discurs jocós i satíric (la sàtira està en el moll de l'os dels valencians: penseu en les falles o les fogueres, en les velles de serra, en les xarangues) per a deleitar els comensals. Alguns dels discursos van ser publicats en la revista "La Rella", una revista que, després de tants anys, encara es publica i es un referent de la recerca i la divulgació a Elx i al Baix Vinalopó.


Hèctor Càmara Sempere.

Director de la revista la Rella.


No tenim imatge de com queda la recepta però queda pendent

No hay comentarios:

Publicar un comentario